i̇thalat ihracat

dünyanın birçok ülkesinde ithalat, ihracat ve gümrük işlemleri

Apr 26, 2023

dünyanın çoğu ülkesindeki ithalat ve ihracat süreci benzer bir süreçtir.satıcı ile alıcı arasında kara, hava veya deniz yoluyla sevkiyatın nasıl yapılacağı konusunda anlaşmaya varıldıktan sonra ihracatçı, ticari olan ihracat evraklarını hazırlar. i̇hracatçı tarafından düzenlenen ve tüm sorumluluğu kendisine ait olmak üzere, mal miktarını, bunların tanımını, cinsini, değerini, ağırlığını, menşeini, ithalatçının adını ve ayrıntılı adresini ve ödeme koşullarını yazdığı fatura


– menşe şahadetnamesi, ihracatçının sorumluluğunda ve tamamen kendisine ait olmak üzere, eşyanın menşeini, detaylarını, net ve brüt ağırlığını, sevkiyat şeklini, ithalatçının isim ve adresini ayrıntılı olarak açıklayan menşe şahadetnamesi, ve fatura bilgileri ile verileri tamamen eşleşmelidir


açıklık


malın üreticisi tarafından düzenlenen, toplam koli adedini ve her bir kolinin içindekileri miktar, cins, adedi ve ağırlığı ile ithalatçının adını ayrıntılı olarak gösteren ambalaj yönetmeliği


uygunluk sertifikaları veya kalite sertifikaları, menşe ülke tarafından akredite edilmiş yetkili makamlar tarafından düzenlenir.bu bir devlet kurumu veya özel bir kuruluş olabilir ve bu makamın, malların ithalatçının ülkesinde tanınması ve akredite edilmesi gerekir, bu da malların ilgili mevzuata uygun olduğunu gösterir. uluslararası kabul görmüş uluslararası standartlar.


taşıyıcı şirket tarafından, ihracatçı ve ithalatçının adını, yükleme ve boşaltma limanını, malın cinsini, miktarını, net ve ayakta ağırlığını gösteren taşıyıcı şirkete sunulan bir nakliye bayrağına dayalı olarak düzenlenen bir konşimento.


hayvansal ve bitkisel ürünler için incelenen numuneye göre devlete bağlı devlet kurumları tarafından sağlık sertifikaları veya ağaç ürünler için talep edilen fümigasyon sertifikaları düzenlenmektedir.


bu evraklar hazırlandıktan sonra, ithalatçıya girebilmesi ve alıcıya teslim edebilmesi için posta ile gönderilir.i̇thalatçının, ithal edilen eşya ile eşleşmesi gereken faaliyeti belirten bir ticari veya sınai siciline sahip olması ve bu kaydın olması gerekir. geçerli olmalı.


i̇thalatçı söz konusu belgeleri teslim aldıktan sonra gümrük komisyoncusu için ticaret veya sanayi odası tarafından tasdikli yetki yazısı hazırlar ve ithalat ruhsatı ve bunu kanıtlayıcı belgeye ek olarak ticaret veya sınai sicil ve yukarıda belirtilen belgeleri ekler. faturaların kıymetinin ithalatçının ülkesi dışına intikal etmesinden sonra gümrük müşavirine teslim ederek gümrük müdürlüğüne sunar.orada mallar muayene ve devletin kağıtlarına ve standart şartnamelerine uygun olduğundan emin olunur. ve gümrük vergilerinin değeri onaylanır.ücretler ödendikten sonra mal serbest bırakılır ve nihai alıcıya teslim edilir.


böylece ithalat, ihracat ve gümrükleme işlemleri gerçekleşir.


i̇stanbul haleplioğlu uluslararası nakliyat şirketi ile günün her saati soru sormaktan ve bilgi almaktan çekinmeyin.


türkiye ve diğer ülkelerde ithalat ve ihracat için önemli bilgiler

i̇hracatçı ve ithalatçı, akredite makamlar tarafından onaylanmış tüm ithalat ve ihracat belgelerini sağlamalıdır.


türkiye'de ithalat ve ihracat


i̇thalat ve ihracatına izin verilen ve yasaklanan ürünler de dikkate alınmalıdır, bu nedenle her iki ülke için ithalat ve ihracatına izin verilen ve yasaklanan ürünler, ihracata izin verilebileceğinden, malları göndermeye başlamadan önce bilinmelidir. ve ithalatçının ülkesinde ithalatı veya tersi yasaktır


gıda, hayvansal ve bitkisel ürünler gibi gümrüğe varmadan önce ön onay ve giriş izni alınması gereken ürünler de bulunmaktadır.


ürünlerin etiketlerinde ise, ürünle ve ithalatçı ülke tarafından onaylanan standart özelliklerle tamamen aynı olması, ayrıca ürünün sahte olmaması için geçerlilik ve güvenliğinin sağlanması gerekmektedir.


i̇hraç edilen eşyada, hazır giyimde her bir parça için iplik cinsini, yıkama yöntemini ve menşe ülkesini gösteren etiket bulunmalıdır.


gıda maddelerinde ise barkot, üretim tarihi, raf ömrü, içerik maddeleri, saklama yöntemi ve menşe ülkesi ayrıntılı olarak bulunmalıdır.


ürünlerin geri kalanı ise menşe ülkesini, ürün bileşenlerini ve özelliklerini gösteren çıkarılması zor bir etiket taşımalı ve bu veriler ürünle tamamen aynı olmalıdır.